Transfers van migranten naar het vasteland zorgt voor verontwaardiging op de Canarische Eilanden

Geschreven op 09-10-2020


Het nieuws dat het ministerie van Binnenlandse Zaken is begonnen met het overbrengen van migranten naar het schiereiland vanaf de Balearen zorgde voor heel wat onbehagen en verontwaardiging onder de Canarische politieke leiders. Terwijl de Spaanse regering nog steeds weigert om hetzelfde te doen vanaf de Canarische Eilanden waar meer dan 6000 migranten dit jaar zijn toegekomen in bootjes ondanks verschillende verzoeken van de Canarische overheid.

Toevallig werd het nieuws bekend dat op maandagavond twee vliegtuigen werden gecharterd om ongeveer 120 Algerijnse immigranten, die eind september vanuit Noord-Afrika op de Balearen waren aangekomen, over te brengen naar Madrid en Barcelona. De Spaanse regering werd reeds meerdere malen gevraagd om de immigranten, die op de archipel aankomen, te verdelen onder de verschillende humanitaire opvangcentra op het schiereiland.

We zijn verbaasd dat de deelstaatregering de transfer van migranten van de Balearen naar het vasteland opnieuw activeert, maar dat ze dat niet willen doen voor de Canarische Eilanden die het zwaarst lijden onder de migratiecrisis. We begrijpen of delen het beleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken totaal niet, zo luidt het bij de Canarische overheid.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).