Carnaval 2021 opgeschort

Geschreven op 10-10-2020
Guy Devos


Na maanden van onzekerheid en na tientallen aankondigingen van alternatieve data, heeft het gemeentebestuur van Santa Cruz moeten toegeven aan de huidige toestand van de COVID-19-pandemie. Eindelijk komt de definitieve beslissing eraan: in 2021 komt er in Santa Cruz geen carnaval.
Dit werd aangekondigd door burgemeester, José Manuel Bermúdez, samen met zijn schepen/reaadslid voor Festivals, Alfonso Cabello.

Ze legden uit wat iedereen reeds wist, enkel op het verdict was het wachten.
Carnaval vieren, activiteiten en evenementen organiseren kan niet gebeuren zonder dat de veiligheidsafstand van 1,5 meter wordt gehandhaafd.
Het is de eerste keer in 60 jaar dat het festival wordt opgeschort. Sinds 1961 gaat het carnaval door zoals het tot anno 2020 werd gevierd.

Terwijl Santa Cruz een einde maakt aan de speculaties, wordt in Las Palmas de Gran Canaria aangekondigd dat de definitieve beslissingen pas in november zal worden genomen, en dat de pandemische ontwikkelingen ondertussen verder op de voet worden gevolgd.
 

In de hoofdstad van Tenerife heeft men niet langer willen wachten, omdat niemand gelooft in het snel verdwijnen van het SARS-CoV-2. Dit was een moeilijke beslissing, maar werd genomen door een blijvende gezondheidscrisis, met een tweede coronagolf die men maar niet onder controle krijgt. In het licht van deze situatie is het de plicht van de bestuurlijke overheid om de volksgezondheid te bewaren.

Toch zal er iets worden georganiseerd om de vlam van het festival in leven te houden en om eraan te herinneren dat Santa Cruz wereldleider is, na Rio de Janeiro, op vlak van het carnavalsgebeuren.

Daarom vragen de organisatoren hulp aan de carnavalsgroeperingen om te helpen zoeken naar alternatieve en veilige audiovisuele activiteiten. Er komt beslist een atypische editie. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).