Mirador Humboldt opgefrist

Geschreven op 10-10-2020
Guy Devos


De gemeenteraad van La Orotava revitaliseerde een locatie met 60 jaar geschiedenis, die nu opnieuw voor het publiek wordt opengesteld. Daaropvolgend wordt een concessie van een bar-restaurant aanbesteed.
De meest in het oog springende vernieuwing is het muurtje dat weer onder gemeentelijk beheer valt, op de plaats waar het standbeeld van Humboldt is geplaatst.

Na zes jaar eindeloos wachten en een hangend conflict met het bedrijf Teidesoft, concessiehouder van de bar-cafetaria, heeft de gemeenteraad van La Orotava eindelijk het Humboldt-perspectief weer open kunnen stellen voor het publiek. Dit, tien jaar na de ingebruikname van de infrastructuur zoals die vandaag is bekend.

Dit werd aangekondigd tijdens een bezoek aan de plaats door de burgemeester, Francisco Linares, die hoopte dat er bij deze gelegenheid verschillende bedrijven zouden deelnemen in de concessieprocedure, gezien het toeristische belang die deze plaats met zich meedraagt.
De vorige keren nam enkel het bedrijf TeideSoft deel aan de concessies. Nu is er een probleem dat de procedure hypothekeert als gevolg van interne arbeidsconflicten bij TeideSoft.

Hoewel dit voor de gemeenteraad een extern probleem is, gaat Linares ervan uit dat deze ruimte, met meer dan 60 jaar geschiedenis, niet langer gesloten kon blijven.

Officieel vond de inhuldiging van het pleintje plaats op 18 september, maar het was noodzakelijk om de omgeving te conditioneren en schoon te maken omdat de plaats jaren was afgesloten voor het publiek. Vandalisme heeft ervoor gezorgd dat er verschillende herstellingen moesten worden uitgevoerd. 
Bovendien moest er gewacht worden tot er een aantal juridische kwesties was opgehelderd. Die zijn nu van de baan.

Linares verduidelijkte dat de gemeente geen geld wil verdienen aan de concessie, maar dat de dienst wordt geopend omdat het niet zomaar een cafetaria is, maar een zaak die ligt op een unieke historische, culturele en erfgoedlocatie, waar de prestigieuze wetenschapper Alexander Von Humboldt meer dan 200 jaar geleden aanwezig was.
De locatie ligt bijna tegenover Bencomo-grot ligt, de voorlaatste Mencey de Taoro, die in 1986 werd uitgeroepen tot cultureel erfgoed. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).