Bodegas lijden verlies door coronacrisis

Geschreven op 10-10-2020
Guy Devos


De leden van de wijnvereniging Mesa del Vino bevestigen de verliezen als gevolg van de coronaviruscrisis en zullen de 95.000 euro aan steun van de Cabildo behouden.

De Mesa Insular del Vino heeft afgelopen woensdag zijn bezorgdheid geuit over de daling van de verkoop in de sector, als gevolg van de huidige economische context.
In dit verband heeft Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van het eiland, Javier Parrilla, aangekondigd dat de steun in 2021 zal worden gehandhaafd voor de reguleringsraden van de verschillende wijnbenamingen met oorsprong op Tenerife.
Dit zijn de denominaciones de origen: Abona, Tacoronte-Acentejo, Valle de Güímar, Ycoden-Daute-Isora, Valle de La Orotava en Islas Canarias.
De maatregel die is opgenomen in het pact voor de economische en sociale activering op Tenerife bedraagt 95.500 euro.

Parrilla, zat de vergadering voor in de multifunctionele zaal Casa de la Miel in El Sauzal, met de deelname van vertegenwoordigers van de regelgevende instanties, de Vereniging van wijnbouwers en wijnmakers van de Canarische Eilanden (Avibo) en de Vereniging van wijnbouwers en wijnmakers van Tenerife (Viboten).
Ook de directeur van het Instituut voor de kwaliteit van landbouwproducten en levensmiddelen van de Canarische Eilanden (ICCA), José Basilio Pérez, was aanwezig. Hij wees op de uitvoering van promotieacties ter bevordering van de marketing, zoals tijdens de quarantaineperiode is gebeurd, met campagnes zoals ‘Hasta tu casa’ of via het platform ‘Vinos de Tenerife’.

Tijdens de bijeenkomst werd ook de situatie van het platteland van Tenerife behandeld, met onder meer het heersende regentekort en de productie van 2020. De bijeenkomst had het ook over de kurkdag en over de uitreiking van de San Andrés 2020-prijs, die dit jaar zijn 25e verjaardag viert.
De vergadering resulteerde in het aanpassingsvermogen van de wijnbouwers aan de huidige pandemische situatie en in de logische beperkingen en preventieve gezondheidsmaatregelen. Daarom wordt er een specifiek marketingprogramma voorbereid. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).