Jongeren gooien stenen naar een bus op Gran Canaria (video)

Geschreven op 10-10-2020

Het officiële Twitter-account van Guaguas Municipales de Las Palmas de Gran Canaria, bekend om zijn interactie en creativiteit, heeft gisteren een video online geplaatst waarop te zien is hoe twee jongeren de rijdende bus naderen en stenen naar de voorruit gooien, met het risico een ernstig ongeval te veroorzaken.

Vervolgens rennen ze weg samen met andere jongeren wanneer de chauffeur de bus stopt om de schade te controleren en te kijken of alle passagiers in orde zijn. Nadien lachen de jongeren om wat ze gedaan hebben.

De gebeurtenissen vonden plaats in de calle Manuel de Falla in de hoofdstad van Gran Canaria.

Dit jaar zijn er tot dusver al twaalf gevallen van vandalisme gemeld tegen gemeentelijke bussen, waarvan de helft in de afgelopen twee maanden. Op Halloween zijn er steeds talrijke aanvallen op de vloot, die de arbeiders en gebruikers ernstig in gevaar brengen. De werknemers zijn van oordeel dat het bedrijf veel te passief is en heeft een stakingsaanvraag ingediend op Halloween-avond om nieuwe aanvallen op voertuigen te voorkomen.

De mededeling van de stakingsdag is uiteraard het gevolg van het voorval van deze week woensdag.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).