150 bedden in twee hotels om besmette patiënten en gezondheidspersoneel te huisvesten

Geschreven op 09-10-2020


De minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, heeft gisteren opgeroepen om niet te verslappen in de strijd tegen de covid-19 pandemie en heeft aangegeven dat er meer mensen zullen worden ingezet om het virus op te sporen omdat de komst van de winter een serieuze bedreiging betekent.

Verder verklaarde hij in het parlement dat vanaf volgende week er 150 bedden beschikbaar zullen zijn in twee hotels om covid-19 patiënten en besmet gezondheidspersoneel te huisvesten om op die manier de quarantaine te garanderen.

Afhankelijk van de incidentie van de pandemie, kan de capaciteit van het aantal bedden worden vergroot omdat er de capaciteit en economische middelen voor zijn, vervolgde Trujillo. We doen dit opdat er minder infecties binnen één bepaald gezin zouden voorkomen. Op de Canarische Eilanden zijn er immers heel veel gezinnen waar de grootouders bij inwonen waardoor het gevaar op verspreiding van het virus toeneemt. Gezondheidswerkers hebben in het verleden al aangegeven dat ze bij een eventuele besmetting liever in quarantaine zouden gaan in een hotel dan het risico te lopen hun eigen gezin te besmetten.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).