Nog meer hotelsluitingen door de magere bezetting

Geschreven op 09-10-2020


Van slecht naar slechter. Dit is hoe de toeristische sector op de Canarische Eilanden evolueert, sterk getroffen door de crisis en die geen licht ziet aan het einde van de donkere tunnel waarin het is terechtgekomen sinds het begin van de pandemie.

Vandaag begint het verlengd weekend (maandag is het de Spaanse nationale feestdag) dat traditioneel een erg druk weekend is in de hotels op het eiland. Maar dit jaar is het beeld helemaal anders. De ganse toeristische sector loopt op de toppen van de tenen en meer en meer hotels worden gedwongen terug te sluiten vanwege het gebrek aan activiteit. Schattingen suggereren dat er in oktober nog slechts 15% van de hotels open zijn en dat er nog extra sluitingen zullen volgen als de situatie niet snel herstelt.

En in die 15% van de hotels ligt de gemiddelde bezetting tussen de 15% en 20% maar voor dit verlengd weekend verwacht men een stijging tot 25% à 30%, maar dat dekt nog steeds de vaste kosten niet.

Bijna alle gasten dit weekend zijn Canarische inwoners, aangemoedigd door prijzen en aanbiedingen die nog nooit eerder op de archipel zijn gezien. Volgens de geraadpleegde bronnen vertegenwoordigen de eilandbewoners ongeveer 93% van alle hotelgasten.

Dit kan niet worden volgehouden, zegt de CEO van de Lopesan-groep en president van Ifa Hotels, Santiago de Armas. Het verlengd weekend bezorgt ons even een korte heropleving maar de huidige situatie is onvoldoende om de hotels rendabel te maken.

In het geval van RIU is de geplande bezetting voor dit weekend in de vijf hotels die het momenteel heeft geopend op de Canarische Eilanden tussen de 35% en 45%. Voor heel oktober liggen de schattingen echter tussen de 15% en 20%. De toeristen zijn erg onzeker en willen geen risico nemen en wachten tot het laatste moment om hun reis te boeken, aldus de woordvoerder van RIU. Alles hangt af van de evolutie van de epidemiologische cijfers in onze Europese bronlanden en de aanpak van de Canarische overheid. Deze situatie moet zeer snel keren of het winterseizoen dreigt ook verloren te gaan met alle desastreuze gevolgen van dien.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).