Eindelijk akkoord over veilige corridors met de Canarische Eilanden en de Balearen

Geschreven op 10-10-2020


De regering kwam gisteren met de regionale leidinggevenden van de Balearen en de Canarische Eilanden een protocol overeen om toeristische corridors met Europese landen tot stand te brengen die reizen mogelijk maken. Op die manier wil men het toerisme op de twee archipels reactiveren zonder de volksgezondheid in gevaar te brengen.

De protocollen zijn een nuttig instrument om overeenkomsten te sluiten met onze Europese partners die ons in staat stellen de mobiliteit te herstellen en de toeristenstromen in veilige omstandigheden te reactiveren, kondigde de minister van Toerisme, Reyes Maroto, aan.

Het overeengekomen protocol bepaalt dat elke reiziger die op de Canarische Eilanden of de Balearen arriveert vanuit een zone met een cumulatieve incidentie van minder dan 50 per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen, bij aankomst op een internationale luchthaven geen enkele test moet ondergaan. Degenen die afkomstig zijn uit gebieden met een cumulatieve incidentie van meer dan 50, zullen maximaal 48 uur vóór de vlucht een negatieve diagnostische test moeten voorleggen.

Alvorens terug te keren naar huis, moeten alle reizigers 48 uur voor de vlucht een diagnostische test ondergaan. Deze tests zullen worden uitgevoerd zonder kosten voor de toerist. Als je positief test, mag je niet vliegen en moet je op dezelfde bestemming in quarantaine. In dit geval zorgen de lokale regeringen voor een reeks accommodaties en dekken indien nodig ook de kosten voor de gezondheidszorg of ziekenhuisopname.

Het ministerie heeft erop gewezen dat deze toeristische corridors complementair zijn aan de aanbevelingen die de raad van ministers van de Europese Unie naar verwachting volgende week zal goedkeuren en die de epidemiologische criteria en regels trachten te harmoniseren om reizen tussen de landen van de Europese Unie mogelijk te maken.

Evenzo heeft de minister van Duitsland, Christoph Wolfrum, gisteren de minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, laten weten dat, gezien de goede evolutie van de pandemie, het besluit om de waarschuwing voor reizen naar de eilanden op te heffen, mogelijk nabij is.

Daarom zal TUI, de grootste touroperator ter wereld, vanaf 15 oktober tijdelijk zijn vluchten naar Mallorca hervatten en overweegt ook voorlopige vluchten naar Tenerife en Gran Canaria te heropenen, zoals gisteren gemeld.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).