Handelaars bezorgd over opschorting Carnaval

Geschreven op 11-10-2020
Guy Devos


De vrijetijdssector en de horecabedrijven in de hoofdstad Santa Cruz begrijpen de ingrijpende beslissing om in 2021 geen carnaval te organiseren, maar waarschuwen dat de economische gevolgen enorm zullen zijn.

De opschorting van Carnaval 2021, die eerder deze week door de gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife werd aangekondigd, zal enorme economische gevolgen hebben voor de stad en voor het eiland.
Met begrip en respect voor het feit dat het in de eerste plaats gaat om de volksgezondheid, hebben de werkgevers in deze sectoren het nieuws met grote bezorgdheid aangehoord.

De secretaris-generaal van Fauca, Abbas Moujir, wees erop dat de sector een kritieke situatie doormaakt, aangezien de omzet momenteel al is gekoppeld aan de coronacrisis. De vooruitzichten van de commerciële sector voor de komende eindejaarsfeesten en Driekoningendag zijn niet optimistisch.  Daarom hoopt de sector op een positieve ontwikkeling van de gezondheidscrisis.

De vicepresident van Ashotel, Gabriel Wolgeschaffen, zei dat dit besluit een grote tegenslag is voor hotels in de hoofdstad, omdat februari de grootste omzetmaand van het jaar is.
Wolgeschaffen maakte ook duidelijk dat de beslissing van het gemeentebestuur de meest logische is, want een carnavalsgebeuren in Santa Cruz de Tenerife wordt gevierd op straat door heel veel mensen. Dit was dan ook de enige manier om drukte te vermijden en de bevolking te beschermen.
Toch stelde Wolgeschaffen voor om deze pauze te gebruiken om het Carnaval heruit te vinden, zodat deze festiviteiten niet alleen in februari, maar een heel jaar lang de economie zou kunnen prikkelen en het daardoor aantrekkelijk zou zijn voor alle toeristen, ongeacht wanneer zij naar Tenerife afreizen.

De directeur van de Kamer van Koophandel van Santa Cruz, Lola Perez, was het eens met de visie van de zakenlui en stelde het op prijs dat de gemeenteraad deze beslissing ruim op voorhand heeft genomen, en niet heeft gewacht tot wanneer de carnavalsgroepen al aan het repeteren waren of tot kostuums reeds waren gemaakt. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).