Onderwijs investeert 7 miljoen in computerapparatuur

Geschreven op 11-10-2020


De Raad van Bestuur van de Canarische Eilanden heeft het ministerie van Onderwijs toestemming gegeven voor de aankoop van computerapparatuur voor de scholenvoor een totaal bedrag van 7 miljoen euro.

Het betreft interactieve multitouch-schermen, tablets, basisstations voor tablets en laptops en multimediamateriaal voor digitale video en schoolradio.

85% wordt medegefinancierd door het ‘Fondo Europeo de Desarrollo Regional’, in het kader van het programma ‘Feder Canarias 2014-2020’, om het gebruik en de kwaliteit van informatie- en communicatietechnologieën te verbeteren en de toegang ertoe.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).

Een van de doelstellingen is het bevorderen van de digitale geletterdheid, e-learning, e-inclusie en de integratie van ICT in de onderwijsomgeving door de toegang tot digitale onderwijsdiensten uit te breiden waarmee de kwaliteit van het leren kan worden verbeterd en de digitale competentie van de studenten wordt aangescherpt.

Ten slotte is het een initiatief dat het mogelijk maakt om te voldoen aan de behoeften van de scholen met betrekking tot nieuwe infrastructuren, apparatuur, opleiding in het aanleren van digitale competentie, educatieve middelen en ontwikkeling en verbetering van toepassingen die de integratie van nieuwe methodologieën vergemakkelijken.