Defensie staat de kazerne van Las Canteras (Tenerife) af voor opvang migranten

Geschreven op 11-10-2020


Het ministerie van Defensie heeft besloten om de Las Canteras-kazerne, gelegen in de gemeente La Laguna op Tenerife, toe te wijzen voor civiel gebruik. Vanaf nu zal de kazerne gebruikt worden voor de opvang van migranten die aan onze kusten zijn aangekomen.

In die zin heeft de minister van Sociale Zekerheid en Migratie, José Luis Escrivá, toegegeven dat de opvangcapaciteit van migranten op de Canarische Eilanden "duidelijk onvoldoende" is en er amper honderd opvangplaatsen waren op de hele archipel toen hij minister werd.

In een persconferentie gaf de woordvoerder van de Canarische overheid, Julio Pérez, aan dat de Las Canteras-kazerne het mogelijk maakt om ongeveer duizend mensen onderdak te bieden, wat een verademing zou betekenen voor gans het opvangsysteem op de eilanden.

Julio Pérez merkte ook op dat de Las Canteras-kazerne al decennia leeg staat en het duidelijk is dat het "vrijwel onmiddellijk" beschikbaar zou kunnen zijn voor de zorg van de migranten en er op zeer korte termijn de nodige aanpassingswerken zullen worden uitgevoerd.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).