49 aardbevingen gedetecteerd in het zuiden van La Palma op vrijdag

Geschreven op 11-10-2020


Het ‘Instituto Geográfico Nacional (IGN)’ heeft gemeld dat sinds vrijdag ten minste 49 aardbevingen zijn gedetecteerd in de zuidelijke regio van La Palma, waarvan er 23 zijn gelokaliseerd, met een verspreiding van de trillingen in oostelijke richting.

De grootste aardbeving had een magnitude van 2.1. Alle overige bevingen tellen een magnitude tussen de 1.5 en 2.1 en op een diepte tussen de 20 en 45 kilometer.

Het gebied, waarin deze bevingen plaatsvinden, is hetzelfde gebied waar een andere seismische reeks plaatsvond in februari 2018, die bestond uit 85 aardbevingen met een magnitude tussen de 1.8-2.6 met een duur van 5 dagen.

Meer recent vond eind juli van dit jaar in hetzelfde gebied nog een reeks van 160 aardbevingen plaats met magnitudes tussen de 1.2 en 2.5 en dieptes tussen de 16 en 39 kilometer.

Het huidige IGN seismische netwerk op La Palma bestaat uit dertien 13 stations die real-time monitoring van de seismische activiteit van het eiland mogelijk maken en herinnert eraan dat La Palma een actief vulkanisch eiland is, dus het ontstaan van deze seismische reeksen is normaal en vallen binnen de normale waarden.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).