Maskers kopen? Als er gezinnen zijn die niet eens genoeg te eten hebben...

Geschreven op 11-10-2020


Verschillende moeders van studenten van de lagere school in Las Galletas vragen om gratis gehomologeerde bescherming voor hun kinderen te krijgen wegens de economische moeilijkheden die ze ondervinden om maandelijks rond te komen en te voorkomen dat hun kinderen met ‘oude, versleten’ maskers naar school moeten gaan met het gevaar op besmetting.

Tátima, 34 jaar, heeft het erg moeilijk en wil dat de overheid betaalt voor de maskers van haar dochters, zodat ze veilig naar de klas kunnen gaan, net als de rest van de studenten. Toen ik deze maand de gezinssteun voor werklozen met gezinsverantwoordelijkheid van 430 euro ontving, sloot ik mijn ogen en kocht ik 50 maskers tegelijk voor 40 euro.

Ik kan het me eigenlijk niet veroorloven om 40 euro uit te geven om de veiligheid van mijn dochters te waarborgen, gelukkig gaat mijn jongste zoontje nog niet naar school, zegt Tátima.

Fatima woont met haar drie kinderen en twee honden in een sociale woning in Las Galletas en vertelt dat er gezinnen zijn die overleven met een inkomen van 430 euro per maand en moeten kiezen tussen de huur betalen of eten. Ze raakt geëmotioneerd als ze vertelt dat haar oudste dochter met te kleine schoenen naar de les moet gaan omdat ze niet de middelen heeft om haar nieuwe te kopen. Bovenop de kosten voor haar bescherming tegen Covid-19 komen de uitgaven van 275 euro voor schoolbenodigdheden en boeken. Dit is niet vol te houden, aldus Fatima.

Gretel, 35 jaar, is een ander voorbeeld van de ontberingen die veel gezinnen in het zuiden moeten ondergaan. Met de 430 euro per maand overheidssteun overleeft ze met haar man en zesjarige dochter in El Fraile, waar ze sinds twee jaar woont. Als we wat geld hebben, kopen we maskers voor onze dochter omdat de school erom vraagt, maar we hebben de schoolboeken niet kunnen kopen, legt ze uit. Zowel zij, afkomstig uit Cuba, als haar echtgenoot, die een dubbele nationaliteit heeft, worden gedwongen de oude maskers te recyclen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).