Verontwaardiging op een vlucht van Ryanair naar Tenerife

Geschreven op 11-10-2020


Zelfs als de luchtmobiliteit sterk is verminderd als gevolg van de pandemie, zijn er nog steeds klachten over passagiers die hun mondmasker op het vliegtuig weigeren te dragen, zoals recent op een vlucht van Ryanair vanuit Dublin naar Tenerife.

Yurena nam samen met haar man een vlucht naar Tenerife vanuit de Ierse hoofdstad maar was erg misnoegd toen ze ontdekte dat bijna de helft van de passagiers geen masker droeg. Al op de luchthaven van Dublin merkten we enige gelatenheid bij het gebruik van de maskers en zelfs bij de boarding kregen passagiers toegang tot het vliegtuig zonder masker of met het masker naar beneden, vertelt Yurena. Ik heb het personeel van Ryanair daar op attent gemaakt en ze antwoordden dat ze de reizigers zouden aanmanen om het op te zetten.

Toen het vliegtuig eenmaal was opgestegen, bleek dat bijna de helft van de passagiers het masker niet opzette. De meesten droegen het onder de kin of onder de neus. Tot vier keer heb ik de bemanning gevraagd om orde op zaken te stellen maar ze vertelden me dat ze verder niets konden doen, aldus Yurena. Op een bepaald moment ben ik zelf naar een andere passagier toegegaan om zijn medewerking te vragen en zijn masker op te zetten.

Bovendien bevestigt een andere passagier op dezelfde vlucht wat er gebeurde. Er waren constant klachten bij het cabinepersoneel om de veiligheidsregels te handhaven, maar ze werden genegeerd.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).