700 oude telefooncellen op de Canarische Eilanden

Geschreven op 11-10-2020


Decennia lang werden ze in overvloed gebruikt. Hoewel velen het moeilijk vinden om het te geloven, maken deze telefooncellen nog steeds deel uit van het stedelijk landschap. Op de eilanden zijn er momenteel nog steeds 701 telefooncellen beschikbaar om te bellen. In gans Spanje zijn er dat nog 15.000.

In het geval van de archipel wordt er per telefooncel gemiddeld één oproep gedaan om de drie dagen. Het massale gebruik van de mobiele telefoon heeft uiteraard geleid tot een langzame doodsstrijd. De telefooncellen zijn al jaren niet meer winstgevend voor Telefónica, die de contractuele verplichting heeft om deze dienst aan te bieden ten minste tot december 2021.

Vanaf die datum wordt een massale ontmanteling voorzien van de toestellen die nog steeds in het nationale en lokale landschap aanwezig zijn, hoewel alles afhangt van het akkoord en de goedkeuring van het Parlement voor deze ontmanteling.

Hoe het ook zij, alles wijst erop dat ze een eeuw op de Spaanse openbare wegen aanwezig waren daar de eerste toestellen werden geïnstalleerd in de jaren 1920.

Momenteel staat er minstens één telefooncel in elke gemeente met meer dan 1.000 inwoners en werd er minstens één extra geplaatst per elke 3.000 inwoners. Zo zouden bijvoorbeeld in Las Palmas de Gran Canaria ten minste 130 apparaten nog steeds operationeel moeten zijn.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).