141,1 miljoen steun voor bananenproducenten op de Canarische Eilanden

Geschreven op 11-10-2020


Deze subsidie, die 141,1 miljoen euro bedraagt, is bedoeld voor bananenproducenten waarvan de exploitatie op de Canarische Eilanden plaatsvindt en die zijn geregistreerd bij het beheersorgaan van de beschermde geografische aanduiding "Plátano de Canarias".

De steun aan de bananenproducenten omvat een subsidie ​​op basis van de toegewezen referentiehoeveelheden en een aanvullende steun bestaande uit een betaling per hectare voor producenten die het systeem van buitenteelt handhaven, dat is vastgesteld op 1.200 euro per hectare per jaar met een maximum van 7.600 hectare.

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische Eilanden, Alicia Vanoostende, legt uit dat deze subsidie ​​een van de belangrijkste maatregelen van het ministerie is om een ​​zo traditioneel gewas als dat van de banaan te ondersteunen, ons grootste exportgewas met een omzet van 350 miljoen euro per jaar. Bovendien zullen ongeveer 8700 producenten kunnen profiteren van deze subsidie, aldus Vanoostende.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).