Actualisering van de buslijnen

Geschreven op 13-10-2020
Guy Devos


Om tegemoet te komen aan de noden van transport breidt Titsa de frequenties van het busvervoer uit op de routes 014, 101, 110, 711, 366 en 944.
Bovendien wordt de dienstregeling van de lijnen 408 (Granadilla de Abona-El Médano), 410 (Granadilla-Los Abrigos) en 473 (Los Cristianos-Los Gigantes) aangepast om aan de vraag van de passagiers te voldoen.

Op deze manier worden de buslijnen met de hoogste bezettingsgraad versterkt om nog meer kwaliteit en comfort te bieden aan de passagiers.

Transportes Interurbanos de Tenerife (Titsa), een bedrijf waarin de eilandregering participeert, verhoogt vanaf vandaag, dinsdag 13 oktober de frequenties op zes van haar lijnen om zich aan te passen aan de vraag van de passagiers, met inachtneming van de capaciteitsbeperkingen die in het openbaar vervoer zijn vastgesteld.
Zo voegt de maatschappij nieuwe vertrekken toe op de routes 014, 101, 110, 711, 366 en 944.

Minister van Wegenbouw, Mobiliteit en Innovatie van de Cabildo, Enrique Arriaga, wijst erop dat er een flinke toename is van passagiers door het nieuwe schooljaar en het woon-werkverkeer.
Het is noodzakelijk om de lijnen met de grootste vraag te versterken, met als doel de burgers niet alleen meer kwaliteit en comfort te bieden in het openbaar vervoer, maar ook te zorgen voor een gezonde omgeving op de bussen. Daardoor wordt de verhoging van de frequentie geleidelijk doorgevoerd met inachtneming van de door de gezondheidsautoriteiten vastgestelde veiligheidsmaatregelen.

De directeur Mobiliteit van het eiland en de manager van Titsa, José Alberto León, legt uit dat de marketingafdeling voortdurend de mobiliteitsgegevens van de gebruikers analyseert en dat er daarom snel kan geschakeld worden in de dienstverlening.

Met deze nieuwe aanpassingen zullen de lijnen 014 (Santa Cruz de Tenerife-La Laguna) 30 extra ritten bijkrijgen gedurende de werkdagen. De lijn 101 (La Laguna-La Orotava) krijgt er 24 bij en de verbinding Santa Cruz de Tenerife-San Isidro-Los Cristianos-Costa Adeje (lijn 110) wordt opgewaardeerd met 26 ritten en aldus komt er nu elke 20 minuten een bus voorbij op de noord-zuidverbinding.
De lijnen 111 en 711 (Santa Cruz de Tenerife-Luchthaven Zuid-Los Cristianos-Costa Adeje) zullen vanaf zaterdag 17 oktober in het weekend worden uitgebreid met 4 nachtelijke ritten.

Nog meer lijnen worden aangepast aan de specifieke noden van de passagiers. Alle informatie en reisschema’s kunnen geraadpleegd worden op de website van Titsa www.titsa.com, op 922.53.13.00, en via de sociale netwerken van het bedrijf. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).