Huizen van de toekomst

Geschreven op 13-10-2020
Guy Devos


De geïndustrialiseerde woningbouw wint aan dynamiek in Spanje en steeds meer vastgoedontwikkelaars zetten in op dit bouwmodel, dat in andere Europese landen zeer populair is en dat de toekomst van een residentiële sector zal bepalen.

De geïndustrialiseerde promotie betekent een grote vooruitgang voor de sector omdat het de levertijd met de helft vermindert en leidt tot betere kwaliteit in de uitvoering met een hoge precisie in de afwerking.
Bovendien biedt het een enorme kans om werkgelegenheid te genereren en helpt het om de negatieve impact op het milieu te minimaliseren, omdat het veel minder afval produceert, minder materialen gebruikt en de CO2-uitstoot tot een minimum beperkt bij de productie ervan.

Geprefabriceerde bouwproductie betekent een grote vooruitgang voor de sector, omdat het de levertijden met de helft vermindert en leidt tot een betere kwaliteit in de uitvoering en een hogere precisie in de afwerking.

Deze nieuwe manier van woningbouw vermindert schadeclaims door montagefouten en/of door arbeidsongevallen. Het trekt vooral jongeren en vrouwen aan in een sector die voor hen traditioneel zeer onaantrekkelijk was.

Hoewel het tempo waarin dit bouwproces zich zal ontwikkelen zal afhangen van het vermogen om concurrentieel te zijn op het vlak van prijs, tijd, veiligheid en kwaliteit, lijdt het geen twijfel dat de industrialisatie de komende jaren een revolutie teweeg zal brengen in de bouwsector.
‘Zonder twijfel is dit de toekomst, maar het is ook al het heden. We kunnen niet doorgaan met het bouwen van huizen op de manier van 100 jaar geleden, omdat een maatschappij met minder tijd een ander type huis eist.

Daaraan kan de traditionele bouw niet voldoen. Het tekort aan arbeidskrachten in de bouwsector en onzekerheden in termen van deadlines en kosten, zullen mede het succes bepalen van dit productieproces’, is de visie van de directeur van het bedrijf Aedas. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).