Drone verstoort het luchtverkeer

Geschreven op 13-10-2020
Guy Devos


Het verkeer op en rond de luchthaven in het noorden van Tenerife werd volledig stilgelegd vanwege de mogelijke aanwezigheid van een drone in de nabijheid van de luchthaven met de officiële benaming Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna

Op zondag 11 oktober bemerkten luchtverkeersleiders een vliegend voorwerp in het luchtruim waarin vliegtuigen moesten landen en opstijgen.

Mogelijks ging het over een drone en dat betekent buitengewoon gevaarlijk te zijn als het in botsing komt met andere luchtvaartuigen. Deze informatie was te lezen op het Twitter-account Air Controllers.

Tot aan de identificatie werd het verkeer in wacht gezet en werden vertrekken vertraagd.

De veiligheid mag dan wel nooit echt in gevaar zijn geweest, toch is het gebruik van drones op en rond een luchthaven levensgevaarlijk. Kijk maar wat een birdstrike kan veroorzaken. Als vogels in een motor geraken, kan dat voor een catastrofe zorgen. Een drone levert identiek hetzelfde gevaar op.

 Wij denken spontaan terug aan feiten die zich hebben afgespeeld in december 2019 bij het Engelse vliegveld Gatwick. Mensen zagen drones rondvliegen in de buurt van de luchthaven. Het vliegverkeer werd 36 uur volledig platgelegd. Zo'n duizend vluchten werden geschrapt. Maar de drones werden niet gevonden en het blijft een raadsel wie ze daar liet rondvliegen.
Ook op het vliegveld Heathrow, in de buurt van Londen werd het vliegverkeer platgelegd door een drone.
Beide gevallen hebben gezorgd voor een zwaar economisch en financieel verlies. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).