Arona verscherpt de controles : 575 boetes op 2 maanden

Geschreven op 13-10-2020


Het politiecorps van Arona heeft de controles in elk van de dorpen van de gemeente tijdens de zomer verscherpt om de naleving van de gezondheidsvoorschriften te garanderen. Zo hebben ze tussen 1 augustus tot 30 september in totaal 575 processen-verbaal opgesteld om verschillende redenen die verband houden met het niet naleven van de preventieve regelgeving. 480 voor het niet naleven van het verplichte gebruik van het mondmaskers, 78 voor het organiseren van feestjes op openbare plaatsen en 17 overtredingen van uitgaansgelegenheden die de huidige regelgeving negeren met betrekking tot optredens en shows.

Veiligheid is een van de pijlers geworden van het beleid van de gemeentelijke overheid, vooral sinds het uitbreken van de pandemie. Om deze reden heeft de gemeenteraad ervoor gekozen om de lokale politie te versterken met 31 nieuwe agenten.

José Julián Mena, de burgemeester van Arona, herinnert eraan dat we ons ervan bewust moeten zijn dat we de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen moeten respecteren voor het welzijn van iedereen en dus zal de lokale politie van Arona ervoor blijven zorgen dat de voorschriften verder worden nageleefd. Het is altijd al de plicht geweest van de gemeenteraad om de veiligheid van alle inwoners van Arona te garanderen.

De agenten van de lokale politie van Arona doen uitstekend werk en samen met de burgers, met respect voor het gebruik van het masker en de sociale afstand, slagen we erin om dit virus te bestrijden, aldus Mena.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).