Shoppingcentra vrezen grote leegstand op de Canarische Eilanden

Geschreven op 13-10-2020


De daling van de consumptie op de eilanden door toeristen en bewoners heeft een erg grote impact op de hele commerciële sector. In het geval van de shoppingcentra komt daar de angst van vele burgers bovenop om inkopen te gaan doen in een afgesloten ruimte.

De instroom van klanten en bezoekers is na de lockdown ongeveer 40% minder en de verkopen zijn aanzienlijk gedaald tot 50% of meer. Dat is de situatie in de steden maar in het zuiden is het nog dramatischer.

Het is vijf na twaalf voor de shoppingcentra. September is de slechtste maand in de geschiedenis geweest. Indien het toerisme niet vlug opnieuw wordt geactiveerd, leidt dit alles in de komende maanden tot talloze leegstand. Vroeger was het moeilijk om in sommige winkelcentra een leeg pand te vinden, nu is dat voorbij.

Sommige verhuurders van winkelcentra zijn flexibel geweest en hebben een verlaging van de huur toegestaan om sluiting te voorkomen maar als de huidige situatie niet snel verandert, zal dit niet meer voldoende zijn en zullen heel wat winkels moeten sluiten, aldus een winkeluitbater.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).