Drie keer goed nieuws

Geschreven op 13-10-2020
Guy Devos


De landbouwsector op de Canarische Eilanden kan gerust zijn.
Het financieel memorandum van Posei (El Programa Comunitario de Apoyo a las Producciones Agrarias de Canarias) voor de periode 2021-2027 is gegarandeerd. De sector kan er zeker van zijn dat de middelen van het Europese steunprogramma voor de landbouwproductie op de Canarische Eilanden eraan komen.

De gevreesde daling met 10 miljoen euro komt er niet. Dit zijn de woorden van de president van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, na een ontmoeting in Madrid met de minister van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening, Luis Planas.

De Posei-fondsen stonden de afgelopen weken politiek in de schijnwerpers vanwege het risico dat zij door de huidige economische situatie en het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Men vreesde daardoor voor een vermindering van de land- en tuinbouwsubsidies voor de Canarische Eilanden. 

Een ander item die ter sprake is gekomen, was het vluchtelingenprobleem op de Canarische archipel. Daarvoor komen binnenkort de minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, en de Europese commissaris voor Binnenlandse Zaken, de Zweedse Ylva Johansson, naar de archipel om de migratiecrisis te bekijken. Ook Minister van Defensie, Margarita Robles, zal erbij zijn om een oplossing te zoeken voor het probleem.

Torres sprak ook met de minister van Toerisme, Reyes Maroto over de noodzaak om de aanbevelingen voor het reizen tussen de verschillende landen te verenigen en om de omstandigheden te regionaliseren.
Van zodra een regio epidemiologisch gezond is, moet er naartoe kunnen worden gereisd. Dit is het geval met de Canarische Eilanden, die de beste indicatoren hebben.

De president van de Canarische regering was zich er echter niet van bewust van het feit dat Europa de bedoeling heeft om de drempel van het aantal besmettingen terug te brengen tot 20 gevallen per 100.000 inwoners, in plaats van 50, zoals tot nu toe het geval was.
Drie keer goed nieuws. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).