Snelweg met obstakels

Geschreven op 14-10-2020
Guy Devos


De klachten over de slechte staat van de Autopista del Sur nemen toe. Kuilen, putten en opspattende asfaltdeeltjes maken het rijden op de zuidelijke hoofdsnelweg op Tenerife tot een risicovolle bezigheid.
Het is erg gevaarlijk, vooral de rechterrijstrook is er slecht aan toe en daarvoor kiezen automobilisten ervoor om op de linkerrijstrook te rijden, die in betere staat is.
Daardoor ontstaan er verkeersproblemen en gevaarlijke situaties.
Je zou bijna kunnen concluderen dat veel ongelukken die zich voordoen, niet het gevolg van menselijk falen, maar van het falen van de administratie.

Zakenlieden, gemeentelijke overheden en diverse maatschappelijke groeperingen hebben de historische verwaarlozing van het onderhoud van de TF-1 aan de kaak gesteld. Deze snelweg verwerkte tot voor de pandemie ruim 100.000 voertuigen per dag op het traject tussen Guaza en Los Cristianos en ruim 70.000 voertuigen tussen Fañabé en Las Chafiras.
Een hoge verkeersdichtheid en het grote aantal zware voertuigen zijn factoren die de TF-1 veranderen in een mijnenveld.

Voor de voorzitter van de wegenbouwfederatie ligt de oorzaak bij de eilandregering en is de administratie eindverantwoordelijke in deze zaak. ‘Op Tenerife heeft het wegenonderhoud historisch gefaald. Het onderhoud moet continu en permanent zijn, en dat is nog steeds niet is opgelost', is zijn visie.
'In het geval van de Autopista del Sur is de veiligheid van een wegeninfrastructuur, waar dagelijks duizenden auto's, bussen en vrachtwagens rondrijden, niet rigoureus geregeld’, legt Izquierdo uit, die de vorige regeringen van de Canarische Eilanden beschuldigt de oorzaak te zijn van deze situatie.

De voorzitter benadrukt ook dat de snelwegen en wegen niet alleen moeten worden aangelegd, maar ook moeten worden onderhouden, omdat ze 24 uur per dag, 365 dagen per jaar als een openbare dienstverlening moeten voldoen en veilig moeten zijn. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).