Wedstrijd tot verfraaiing van woningbouw in Santa Cruz

Geschreven op 14-10-2020
Guy Devos


Het Departement van Gemeentelijke Huisvesting van de Stad Santa Cruz heeft een wedstrijd aangekondigd van rehabilitatie en regeneratie van sociale woningbouwprojecten.
Er worden renovatiewerken voorzien in 360 gebouwen waarvoor de investering meer dan vijf miljoen euro bedraagt. Bij de ondertekening van het project bedraagt de bijdrage van het Ministerie van Huisvesting met 41,74% van het totaal; de regering van de Canarische Eilanden draagt 30% bij; de eilandsregering en de gemeenteraad van Santa Cruz voorzien in respectievelijk 20,28% en 10,14% van de kosten, terwijl de verenigingen van de mede-eigenaars de resterende 7,9% zullen bijdragen.

In Santa María del Mar IV zullen de renovaties worden uitgevoerd in 10 gebouwen waarin 110 woningen zijn gevestigd, in Miramar IV zullen de werkzaamheden betrekking hebben op 148 eigendommen, in vijf blokken en in La Salud III zullen er 11 gebouwen onder handen genomen worden waarin 102 sociale woningen zijn gevestigd.
Santa Cruz de Tenerife is verantwoordelijk voor 10,14% van het totaal en zal daarvoor 527.274,54 euro bijdragen.

De ingrepen voor de renovatie en het herstel van de gebouwen maken deel uit van het project Área de Regeneración y Renovación Urbanas (ARRU). De werken, die een rehabilitatie zijn binnen het staatsplan, zullen alleen binnen gemeenschappelijke ruimtes worden uitgevoerd. Aan de volumetrie van het gebouw en aan het gebruik ervan zal er niets worden gewijzigd.
Het project heeft tot doel de woonomstandigheden te verbeteren om de oorspronkelijke staat van het gebouw te herstellen en de kwaliteit van leven terug te geven aan de eigenaars en huurders. Bovendien zullen de eisen worden gesteld in volgorde van prioriteit volgens de begroting. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).