Betere landingsapparatuur op Los Rodeos

Geschreven op 14-10-2020
Guy Devos


Het Spaanse bedrijf Indra is bezig met het verfijnen van een satelliet-landingssysteem op de luchthaven van Tenerife Norte in La Laguna, wat een einde moet maken aan de vluchtomleidingen ten gevolge van slechte zichtbaarheidsomstandigheden.
Het is de Normarc GBAS is een geavanceerde GPS die het vliegtuig naar de startbaan zal leiden zonder dat daar zicht voor nodig is.

Het management van de luchthaven van Los Rodeos verzekert dat de tests van het Spaanse ingenieursbureau in de laatste fase zitten en dat de resultaten binnen een maand zullen worden geëvalueerd. Als alles naar wens verloopt zal de luchthaven dit systeem daarna in gebruik stellen. Op deze manier komt er een einde aan de vluchtomleidingen die door slechte zichtbaarheid worden veroorzaakt.

Het Ground Based Augmentation System (GBAS) is gebaseerd op de GPS-technologie, die veel gebruikt wordt in bij verplaatsingen. Het systeem heeft een veel hogere precisie en de ontwikkeling van de systemen blijft alsmaar groeien.
Het zal niet alleen dienen om het vliegtuig te begeleiden bij zeer slecht zicht, maar het brengt ook andere voordelen met zich meebrengen. De belangrijkste zijn een gevoelige brandstofbesparing en de vermindering van de geluidsoverlast.

Volgens de informatie van Indra op de website gespecialiseerd in de luchtvaartsector, Flynews, zullen de vliegtuigen bij de nadering op een grotere hoogte kunnen blijven om daarna sneller af te dalen, waardoor de geluidsoverlast voor de omwonende bevolking gevoelig zal afnemen.

Tot nog toe wordt er op de noordelijke luchthaven een ILS (Instrument Landing System) cat II/III gebruikt dat niet voldoet bij zware mistige weersomstandigheden. Volgens piloot Manuel Luis Ramos moet je met dit systeem, als je de baan op 400 voet (ongeveer 140 meter) afstand niet ziet, afbreken, gas geven en opnieuw gaan klimmen. Herbeginnen mag niet. Je moet je onmiddellijk naar een andere luchthaven begeven.

De GBAS die nu wordt getest brengt het luchtvaartuig onmiddellijk naar het landingspunt met een mate van precisie die nog nooit eerder is gezien.
Een GBAS-grondstation heeft verschillende GPS-sensoren, een verwerkingsstation en een VHF-antenne voor de gegevensoverdracht naar het vliegtuig. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).