Stilte rond gendergeweld maakt ons medeplichtig

Geschreven op 14-10-2020


De schepen van Gelijkheid van La Laguna, Idaira Afonso, heeft een krachtige campagne gelanceerd om het medeplichtige stilzwijgen van gendergeweld het hoofd te bieden. Deze campagne is vooral gericht op de jonge mensen van de stad, met name de bevolking onder de 30 jaar, om een ​​einde te maken aan de passiviteit en de tolerantie van seksistische handelingen.

Het is een innovatieve campagne, die de jonge bevolking probeert te benaderen in hun eigen taal, door concrete voorbeelden te tonen die helaas maar al te vaak voorkomen. Tot nu toe waren de meeste campagnes tegen gendergeweld gericht op het slachtoffer. Wij willen het omdraaien en de de agressor en zijn gedrag aanpakken dat vaak genormaliseerd is en niet wordt gezien als een vorm van geweld.

Het is een oproep tot actie. Met de slogan van de campagne: ‘Wat doe je om geen medeplichtige te zijn’? We willen de bevolking uitnodigen om na te denken en de stilte te doorbreken wanneer ze bij een volgende gelegenheid te maken krijgen of een vermoeden hebben van seksistisch geweld.

De gegevens zijn vrij alarmerend. Alleen al in 2019 werden 553 vrouwen opgevangen en geholpen in La Laguna. Hiervan hadden er 262 te maken met lichamelijk geweld, 169 leden aan psychisch geweld en 71 aan seksueel geweld door toedoen van hun (ex) partners. Dit zou ons moeten doen nadenken over wat we als samenleving kunnen doen om dit te voorkomen, aldus Afonso.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).