155 aardbevingen in twee dagen op La Palma

Geschreven op 14-10-2020


Het ‘Red Sísmica Canaria’ beheerd door het ‘Instituto Volcanológico de Canarias (Involcan)’ heeft zijn cijfers bijgewerkt en heeft in totaal 155 aardbevingen geregistreerd tussen 03:21 uur op 8 oktober en 13:48 uur op 10 oktober om de vulkaan Cumbre Vieja op La Palma.

Van deze aardbevingen konden er in totaal 96 worden gelokaliseerd en er wordt aangegeven dat de update van de cijfers het gevolg is van een tweede reeks bevingen.

De maximale kracht van deze aardbevingen is laag met 1,3 op de schaal van Richter en de hypocentra bevinden zich doorgaans op een diepte van ongeveer 30 kilometer.

Involcan herhaalt dat deze seismische activiteit op La Palma geen enkel gevaar vormt voor de bewoners van het eiland, noch voor degenen die het bezoeken.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).