Hoge boetes voor de horeca-uitbaters die het protocol niet naleven

Geschreven op 14-10-2020


Sinds de heropening van de bars en restaurants na de alarmtoestand en de komst van de tweede coronagolf, zijn er veel nieuwe beperkingen opgelegd die strikt moeten nageleefd worden.

Geconfronteerd met deze situatie hebben horecagelegenheden zoals bars en restaurants de nodige aanpassingen gedaan zowel op hun terras als binnen, waarbij ze voldoen aan de minimale interpersoonlijke afstand naast andere hygiënische en preventieve maatregelen voor zowel personeel als klanten.

Om meer klanten te kunnen bedienen, de omzet te verbeteren of zelfs gewoon om hun zaak open te kunnen houden, worden er steeds meer buitenterrassen ingericht en worden bestaande terrassen uitgebreid.

Hoewel de meeste horeca-uitbaters zich aan de voorschriften houden, hebben sommige bars en restaurants het veiligheidsprotocol niet gevolgd. Ofwel door de maximale capaciteit te overschrijden, de afstand tussen de tafels niet te respecteren, de controles met betrekking tot roken niet na te leven zonder de afstanden tussen de klanten aan te houden of zelfs terrassen op de openbare weg te plaatsen zonder de bijbehorende vergunning.

Het overschrijden van de maximaal toegestane capaciteit en het niet respecteren van de veiligheidsafstand tussen de klanten zijn de meest voorkomende overtredingen die kunnen leiden tot boetes van 3.001 tot 600.000 euro.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).