Nieuw Universitair Hospitaal

Geschreven op 15-10-2020
Guy Devos


De president van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, de directeur van de Canarische Gezondheidsdienst (SCS), Conrado Domínguez, en de burgemeester van La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, hebben gisteren een vergadering gehad over het nieuw Universitair Ziekenhuis van de Canarische Eilanden (HUC).

De burgemeester was uitermate tevreden omdat de president van de eilandregering en de directeur van de SCS het project bejegenen en de investeringen zullen voorzien in de begroting van 2021.
Het masterplan zal de situatie van het ziekenhuis op tafel leggen die de mogelijkheid zal bieden om een nieuw hospitaal te bouwen die veel gezondheidsproblemen zal oplossen.
Het wordt nieuw gebouwd en zal uitgerust worden met alle diensten en faciliteiten die in een ziekenhuis kunnen aangeboden worden.

Wat betreft de plaats waar deze nieuwe infrastructuur zich zou bevinden, liggen er verschillende mogelijkheden op tafel. Technici werd gevraagd om een studie te maken van de locatie waar de nieuwe infrastructuur zou kunnen worden ingepland. De voorkeur gaat naar een locatie die grenst aan de bestaande HUC-gebouwen.

De gemeenteraad van La Laguna en de regering van de Canarische Eilanden zullen in november 2021 opnieuw bijeenkomen, zodra de begrotingen zijn goedgekeurd om het reeds bestaande masterplan verder te bespreken.

In een eerder gegeven interview verklaarde de burgemeester van La Laguna dat het tijd is om te reageren op de behoeften van de bevolking. Voor de burgers is het belangrijk dat zij, afhankelijk van de omstandigheden, over voldoende en adequate gezondheidsvoorzieningen beschikken.
‘Dit eiland heeft dringend behoefte aan een universitair ziekenhuis in overeenstemming met de behoeften van de 21e eeuw. De huidige HUC-infrastructuur is een halve eeuw oud en heeft afgedaan’ dixit de burgervader van La Laguna. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).