De Canarische Eilanden stellen een Europees Observatorium voor Toerisme voor

Geschreven op 15-10-2020


De regering van de Canarische Eilanden heeft voorgesteld om een Europees Observatorium voor Toerisme op te richten, een initiatief dat zij als "meer dan gerechtvaardigd" beschouwt gezien het economische belang van de sector in veel landen en regio's van de Europese Unie.

De bedoeling van de Canarische regering is dat genoemd observatorium een ​​bron is van analyses en beoordeling van gegevens en feiten die leiden tot passende beslissingen. Niet alleen in het geval van een gezondheidscrisis zoals op de dag van vandaag en de impact ervan op de toeristische sector, maar als een permanent middel om de groei en de gunstige evolutie van de sector te bevorderen.

Dit voorstel werd trouwens door de aanwezigen zeer goed onthaald op de Europese toerismeconventie die maandag bijeenkwam. De Canarische Eilanden hebben voorgesteld om als ‘laboratorium’ te fungeren zodat de archipel kan innoveren, ideeën en voorstellen kan ontwerpen en uitproberen en over gans de Europese Unie kan verspreiden.

De Europese toerismeconventie werd trouwens bijeengeroepen door het feit dat de toerismesector in de EU het zwaarst getroffen wordt door de wereldwijde pandemie na negen opeenvolgende jaren van groei.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).