Luchtvaartmaatschappijen vragen om covid-19-tests om "de ineenstorting te voorkomen" van de industrie

Geschreven op 15-10-2020


Zoals internationale organisaties hebben uitgelegd, zouden deze maatregelen landen beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus, een werkgelegenheidscrisis in de reis- en toerismesector voorkomen en ervoor zorgen dat de kritieke structuur van de luchtvaart levensvatbaar blijft.

Het ‘Consejo Internacional de Aeropuertos (ACI) en de ‘Asociación de Transporte Aéreo Internacional (IATA)’ zijn opnieuw samengekomen om de regeringen op te roepen om Covid-19-tests te gebruiken als een middel om de grenzen veilig te heropenen en de wereldwijde connectiviteit te herstellen en om de ineenstorting van de luchtvaartindustrie te voorkomen.

De ‘Grupo de Acción sobre el Transporte Aéreo (ATAG)’ schat dat er 46 miljoen banen in gevaar zijn vanwege het verlies van vluchten als gevolg van de Covid-19-crisis. De overgrote meerderheid van hen (41,2 miljoen banen) bevindt zich in de luchtvaartafhankelijke reis- en toerismesector, terwijl de rest (4,8 miljoen banen) verdeeld is over directe werkgelegenheid in de luchtvaart, inclusief luchthavens en luchtvaartmaatschappijen.

 We moeten snel handelen. Het banenverlies binnen en buiten de sector neemt elke dag toe en met elke job die verloren gaat, wordt het herstel en de impact op de economie in het algemeen nog moeilijker, waarschuwt Alexandre de Juniac, CEO van IATA.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).