35% van de bevolking van de Canarische Eilanden leeft in armoede en sociale uitsluiting

Geschreven op 15-10-2020


35% van de bevolking van de Canarische Eilanden leeft in armoede en sociale uitsluiting volgens het rapport "El Estado de la Pobreza", dat de veranderingen aantoont die zijn geregistreerd in het aantal mensen dat het risico loopt op armoede en/of sociale uitsluiting.

Op nationaal niveau is dit 25,3% van de bevolking, dat wil zeggen 2 op de 8 Spanjaarden, wat neerkomt op 11,8 miljoen mensen. Tussen 2014 en 2016 is het armoedepercentage gedaald, maar momenteel zijn de niveaus verslechterd. De sociale ongelijkheden tussen de gebieden namen toe, met een duidelijk onderscheid tussen de autonome gemeenschappen van het noorden en het zuiden. Er zijn zeven gemeenschappen die ver onder het nationale gemiddelde liggen, waaronder de Canarische Eilanden, waar 35% van de bevolking in armoede en sociale uitsluiting leeft.

Ondanks een verbetering ten opzichte van vorig jaar bevinden de Canarische Eilanden zich nog steeds op een derde plaats wat armoede betreft, alleen voorafgegaan door Andalusië en Extremadura waar de situatie nog erger is.

Na evaluatie van het tienjarig plan met de doelstelling om de armoede en sociale uitsluiting in de Europese Unie te verbannen, kan worden gezegd dat we de doelstelling niet hebben bereikt. Spanje heeft gefaald, het is er niet in geslaagd om de armoede terug te brengen tot het niveau van 2008, ondanks de verbetering van de indicatoren. En door de huidige economische en sociale crisis zal de curve van armoede en sociale uitsluiting opnieuw stijgen over de hele wereld.

Numeriek kan worden gesteld dat op de Canarische Eilanden 773.053 mensen het risico lopen op armoede en sociale uitsluiting. Dat zijn twee op de zes mensen, een cijfer dat nog wordt verhoogd als je de 28,5% meerekent die leeft van minder dan 641 per maand.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).