Druk op de Canarische regering om tests uit te voeren wordt groter

Geschreven op 15-10-2020


Ook vanuit de regionale politieke wereld wordt de druk op de Canarische regering opgevoerd om met spoed tests uit te voeren op alle bezoekers na het "falen" van de regering van Spanje en de regering van de Canarische Eilanden om een ​​dergelijke maatregel vast te leggen.

Het is niet mogelijk om te blijven wachten op oplossingen van buitenaf die "nooit zullen komen. We moeten nu beslissingen nemen en alle bezoekers van de eilanden testen om het toerisme te reactiveren, zoniet zijn we veroordeeld tot ellende. Andere eilanden in Europa doen het al, maar hier blijven we niets doen. De Cabildo moet de tests nu uitvoeren, zo klinkt het.

De president van de Cabildo, Pedro Martín, heeft op 20 september beloofd dat hij er alles aan zou doen om binnen de week tests uit te voeren. Ondertussen zijn we een maand verder en er is nog niets gebeurd, we zijn zelfs nog slechter af sinds België ons op de rode lijst heeft gezet. Het vermeende voordeel dat we een unieke, veilige bestemming moesten zijn, is verloren gegaan door de passiviteit van de president van de Cabildo.

Het uitvoeren van tests is essentieel voor Tenerife om een ​​veilige bestemming te zijn. Het is niet alleen een maatregel die het probleem oplost, maar het wekt ook zekerheid en vertrouwen, zowel in onze bronmarkten als bij de bevolking.

Het is bovendien onbegrijpelijk dat er geen tests worden uitgevoerd op bezoekers die van het Spaanse vasteland komen. Ze moeten worden uitgevoerd op alle mensen die via havens en luchthavens binnenkomen om de pandemie te beheersen, zo luidt het.

Ook de weigering van AENA (luchthavenbeheerder) om tests uit te voeren op de luchthavens stuit op ongeloof. Ze behandelen Tenerife en de hele Canarische Eilanden erg slecht en niemand blijkt in staat om het op te lossen. Ook Jorge Marichal, president van alle hoteliers, zegt dat het ideaal zou zijn om de tests op de luchthavens uit te voeren, maar AENA kan of wil onze positie niet begrijpen en we hebben niemand om het te claimen. Als er geen tests op de luchthavens kunnen worden gedaan, moeten we zoeken naar alternatieven.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).