AENA zegt nu toch ‘ja’ - geen minuut meer te verliezen voor het opzetten van veilige corridors

Geschreven op 15-10-2020


De toeristische werkgevers op de Canarische Eilanden (Ashotel, FEHT, Federación Turística de Lanzarote en Asofuer) hebben van de staat en de regeringen van de Canarische Eilanden de "noodzakelijke en dringende" coördinatie geëist voor de implementatie van veilige corridors vóór eind oktober met de belangrijkste bronmarkten van de archipel. Er mag geen minuut meer verloren gaan om het winterseizoen nog enigzins te redden, het belangrijkste seizoen voor de Canarische Eilanden.

Bij de laatste stappen die het Ministerie van Toerisme heeft genomen betreffende deze toeristische corridors, is het testen van passagiers op het schiereiland weggelaten, een aspect dat de toeristische werkgevers essentieel achten om de incidentiecijfers onder controle te houden op de eilanden. Volgens de werkgevers is elke andere maatregel van ondergeschikt belang. Zonder controle is er geen toerisme mogelijk, kunnen er geen veilige corridors worden opgezet en zouden de cijfers op korte tijd opnieuw de hoogte inschieten, zo luidt het.

Ze wijzen erop dat de Canarische Eilanden, na het bijna volledige verlies van het zomerseizoen, nu een tweede kans hebben om de enige toeristische winterbestemming in Europa te zijn en daardoor hun belangrijkste industrie opnieuw kunnen reactiveren: het toerisme. Het winterseizoen is van fundamenteel belang voor de sector en er zijn nog amper twee weken te gaan tot de officiële start op 1 november, voegen ze eraan toe.

De werkgevers zien de luchthavens als de meest geschikte infrastructuur om passagiers te testen, zowel op de plaats van vertrek als op de bestemming. De aankondiging gisteren door AENA dat het nu toch bereid is om mee te werken en de luchthaven ter beschikking te stellen om tests uit te voeren na een ‘nee’ de voorbije week, is een stap voorwaarts die heel snel moet genomen worden.

Bij het organiseren en beheren van deze tests speelt AENA een doorslaggevende rol als beheersorgaan van de luchthaveninfrastructuur, dat ook in haar bedrijfsmodel is aangetast door de drastische daling van het passagiersverkeer. Om deze reden dringen de werkgevers er bij de president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, op aan om onmiddellijk het nodige te doen om bij aankomst en vertrek tests uit te voeren op reizigers die uit risicogebieden komen.

Samenwerking tussen alle publieke en private actoren, die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het toerisme, is meer dan urgent om deze situatie zo snel mogelijk te verhelpen. De Canarische Eilanden kunnen het zich niet permitteren deze zeer ernstige fout voor de tweede keer te begaan, concluderen de werkgevers.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).