Gelimiteerde toegang voor jongeren

Geschreven op 16-10-2020
Guy Devos


Santa Cruz overweegt om de bijeenkomsten van jongeren in de parken te beperken tot gereguleerde periodes en daarom worden er administratieve maatregelen genomen, omdat parken fysiek afsluiten uitgesloten is.

De aanleiding daarvoor was de politieactie in park La Granja waar meer dan 60 jongeren aanwezig waren en waar er een aantal jongens op de vuist gingen met elkaar.
Ook samenkomsten om te drinken (botellones) gaan verder op het strand van Las Teresitas of van Añaza. Jongeren uit diverse wijken kunnen het niet laten om elkaar in grote groepen te ontmoeten.

De bezorgdheid over deze concentraties, die het maximaal toegestane aantal van 10 personen ver overschrijden en waarbij vooral de jongste mensen betrokken zijn, heeft de gemeenteraad ertoe gebracht maatregelen te nemen om deze activiteiten te ontmoedigen.
Het beperken van de bijeenkomsten in de parken gedurende bepaalde uren en tot specifieke groepen, is op dit moment een mogelijkheid, maar het maatschappelijk probleem wordt verder geanalyseerd. Als het moet komen er strengere maatregelen.

In de gemeenteraad werden er verschillende voorstellen gedaan. Sommige daarvan, zoals het doven van de openbare verlichting, werden niet geschikt bevonden. Ook de fysieke sluiting van de parken werd niet aangenomen.
Er wordt onderzocht of er een sector kan worden voorzien voor bepaalde groepen, zodat de verschillende leeftijdsgroepen elkaar niet kunnen ontmoeten. Dit noemt de bestuurlijke overheid een administratieve sluiting. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).