Rundvleessector krijgt overheidssteun

Geschreven op 16-10-2020
Guy Devos


De Canarische overheid kondigt de steun aan voor de rundvleessector en voorziet daarvoor Europees geld ter waarde van 150.000 euro. Daartoe heeft de Canarische overheid een hulpfonds opgericht om het aantal melkkoeien op alle Canarische boerderijen te verhogen.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de regering van de Canarische Eilanden heeft aangekondigd om steun te verlenen aan iedereen die de melkveestapel vergroot. Nieuwe maatregelen moeten zorgen voor de aanvulling van deze hoevedieren. 
Deze maatregel past in het kader van het gemeenschapsprogramma Posei 2020.

Deze steun wordt gefinancierd door het Europees Landbouwgarantiefonds (ELGF) en de Canarische verheid krijgt, overeenkomstig het financieel memorandum van het programma, een bedrag van 150.000 euro toegewezen, met een eenheidsbedrag van 1.000 euro per melkkoe.

De belangrijkste doelstelling is het bevorderen van de vervanging van runderen door melkkoeien, en daarom heeft de regionale regering de financiële steun voorzien aan elke veeboer die zijn melkveestapel vergroot door meer melkkoeien te plaatsen.

Veeboeren die melkkoeien aankopen om vaarzen te vervangen en die voldoen aan de voorwaarden kunnen hun aanvraag daaromtrent indienen om in aanmerking te komen voor deze steun.
Belangstellenden kunnen hun aanvraag indienen van 15 tot 30 oktober 2020.

Volgens de regionale minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Alicia Vanoostende, zal deze steun bijdragen tot het behoud van de rundveestapel op de eilanden, die momenteel meer dan 19.000 stuks bedraagt, zo luidt de conclusie van de persnota. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).