Torres roept de EU op tot veilig toerisme

Geschreven op 16-10-2020
Guy Devos


Canarische president Torres roept op tot een gemeenschappelijk kader om een veilig toerisme in de UPR's (Ultra Perifere Regio's van de Europese Unie) nieuw leven in te blazen en heeft gevraagd om een nieuw gemeenschappelijk kader te ontwerpen dat het mogelijk maakt om veilige toerisme in deze regio's weer op gang te brengen.

Torres benadrukte dat de eilanden afhankelijk zijn van deze productieve activiteit en herinnerde eraan dat de ultraperifere regio's meer moeilijkheden hebben om de huidige coronacrisis het hoofd te bieden.
‘Het is noodzakelijk dat deze middelen de landen zo snel mogelijk bereiken om een sociaal bankroet te voorkomen’, zei de president van de Canarische Eilanden in zijn toespraak op het hoogste politieke forum, dat telematisch werd gehouden. Dit forum bestaat uit vertegenwoordigers van regionale en nationale regeringen uit Spanje, Frankrijk en Portugal, EU-vertegenwoordigers en delegees uit verschillende sociale en economische sectoren.

Met betrekking tot de heropleving van het toerisme verwees Torres naar de definitie van een gemeenschappelijk kader binnen de EU, om een akkoord te bereiken binnen Europa en om zich te verbinden tot tests in plaats van quarantaines om de mobiliteit van toeristen tussen landen te activeren.
Hij verdedigde de noodzaak om de EU-strategie voor de UPR's - de huidige dateert van 2017 - aan te passen om de gevolgen van de COVID-pandemie doeltreffender aan te pakken.

Hij riep ook op tot urgente en doeltreffende communautaire oplossingen voor illegale migratie, aangezien de Canarische Eilanden dit jaar tot op vandaag meer dan 6.000 vluchtelingen hebben ontvangen en problemen hebben om hen te huisvesten.

Hij eindigde met de stelling dat Europa ook specifieke, aangepaste en op maat gemaakte regelgeving moet toepassen op de economische sectoren met een bijzonder belang, zoals landbouw, visserij, staatssteun, mobiliteit en klimaatverandering. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).