Het Rode Kruis op de Canarische Eilanden slaat alarm

Geschreven op 16-10-2020


De voorzitter van het Spaanse Rode Kruis op de Canarische Eilanden, Antonio Rico, verwees dinsdag naar het zware weekend dat ze hebben beleefd met de voortdurende aankomst van immigranten op de eilanden en het teleurstellende bezoek van de minister van Migratie van Spanje, José Luis Escrivá, vorige week.

Dit was een erg moeilijk weekend en er moeten dringend structurele maatregelen worden genomen om het migrantenprobleem op te lossen. De situatie is erg complex, het is erg moeilijk om de toestroom van migranten, die momenteel bestaat, te blijven opvangen. Het onderbrengen van migranten in toeristische accommodaties biedt ons een tijdelijke oplossing want zonder deze mogelijkheid zouden we praten over een hopeloze situatie.

Er moet rekening mee worden gehouden dat het Rode Kruis momenteel reeds 2.500 migranten opvangt in ongeveer 30 opvangcentra. En de situatie dreigt in zeer korte tijd uitzichtloos te worden als je weet dan er in minder dan 48 uur 1.000 migranten zijn toegekomen op de eilanden, aldus Rico.

We hopen dat de minister snel reageert na zijn bezoek aan de eilanden nadat hij met eigen ogen de schrijnende toestanden heeft kunnen zien en dat Spanje zijn verantwoordelijkheid opneemt en de Canarische Eilanden oplossingen aanbiedt voor dit enorme probleem.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).