Deze week extra wegcontroles voor kamions en bussen

Geschreven op 16-10-2020


Het ministerie van Verkeer heeft zich aangesloten bij de campagne van de Europese verkeerspolitie om voertuigen voor het vervoer van goederen en mensen, zoals kamions en bussen, extra te controleren. De actie is gestart op maandag 12 oktober en loopt tot en met zondag 18 oktober.

De campagne heeft tot doel ervoor te zorgen dat de chauffeurs van deze professionele transportvoertuigen in optimale veiligheidsomstandigheden rondrijden, aangezien ze bij een verkeersongeval gevaarlijker zijn vanwege hun massa en afmetingen.

Deze week voeren de agenten van de Guardia Civil controles uit op de snelheid waarmee ze rondrijden, de rij- en rusturen, de tachograaf, overgewicht, mogelijke technische defecten en de veiligheid van de vervoerde lading. Uiteraard worden ook alle boorddocumenten en de papieren van de chauffeur nagekeken en wordt er gecontroleerd op het gebruik van alcohol of drugs.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).