Eerste Europese COVID-kaart

Geschreven op 17-10-2020
Guy Devos


De eerste Europese kaart met de COVID-besmettingen geeft rood aan een groot deel van de Europese Unie, inclusief de Canarische Eilanden.
Duitsland stelt zijn besluit om de Canarische Eilanden van de zwarte lijst van bestemmingen te schrappen met nog een week uit en Ryanair kondigt aan dat het vluchtschema tot 40% wordt teruggebracht tot maart 2021.

Het COVID-centrum European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) heeft deze week voor het eerst de kaart met gegevens over de pandemische situatie in Europa gepubliceerd, zoals eerder door de Raad van de Europese Unie werd aanbevolen.

Deze kaart dient om de aanbevelingen te harmoniseren en de beperkingen van het vrije verkeer als reactie op de verspreiding van het virus te coördineren. Met andere woorden, het is een kleurenkaart geworden die inzicht geeft op internationale relaties en buitenlandse reizen.

Het onafhankelijke EU-agentschap ECDC, dat gevestigd is in Stockholm, zal elke donderdag de kaart publiceren die de situatie van de pandemie in elk land weergeeft door middel van een uniform kleurenschema.
Deze week zijn er 16 EU-landen zijn in het rood weergegeven. Italië, Cyprus, Estland, Litouwen en Letland zijn in het oranje gemarkeerd, terwijl slechts drie landen de groene kleur worden toegewezen, namelijk Noorwegen, Finland en Griekenland.

De kaart is tot op regionaal niveau gedetailleerd, waardoor sommige landen twee kleuren krijgen. Landen in het grijs worden op de vingers getikt want de kleurcode betekent een gebrek aan testgegevens.

De Canarische Eilanden verschijnen in het rood op deze kaart, ondanks de verbeterde coronatoestand en de weinige besmettingen op bepaalde eilanden.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).