Francis Perez in de prijzen met Wildlife Photographer of the Year

Geschreven op 16-10-2020
Guy Devos


Francis Perez uit Tenerife doet het weer en wordt onderscheiden in de toonaangevende fotowedstrijd ‘Wildlife Photographer of the Year’.
In de zesenvijftigste editie van de internationale fotowedstrijd werden er 50.000 foto’s ingezonden uit meer dan 25 landen.

Onderwaterfotograaf uit Tenerife, Francis Pérez neemt al een aantal edities deel aan deze fotowedstrijd van het Natural History Museum in Londen, een van de belangrijkste natuurfotografiewedstrijden ter wereld.

In dit prestigieus fotogebeuren werd Francis Pérez onderscheiden in de categorie 'Wildlife fotojournalist'. Zijn foto toont een Indische griend (Globicephala macrorhynchus) met afgesneden staartvin door de schroef van een boot (foto onderaan). Met de foto benadrukt de fotograaf het wereldwijd probleem en het gevaar op botsingen met walvisachtigen.

Perez houdt zich al 20 jaar bezig met onderwaterfotografie, hoewel hij zich de laatste tien jaar heeft gespecialiseerd in het fotograferen van walvisachtigen, die voornamelijk voorkomen in het zuidwesten van Tenerife.

De Wildlife Photographer of the Year toont de natuur in haar puurste vorm en vanuit verschillende perspectieven. Het wil ook het bewustzijn te verhogen om respect te hebben voor de natuurlijke omgeving.

De bekroningsceremonie van deze prestigieuze wereldwedstrijd vond plaats op 13 oktober. Voor het eerst in de geschiedenis gebeurde dit virtueel zijn.
Nu volgt de gebruikelijke tentoonstelling in het Londense museum, gevolgd door een wereldtournee. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).