Black Friday duurt een hele week

Geschreven op 17-10-2020
Guy Devos


De handelaars van Santa Cruz hebben al de hoop gevestigd op de kerstcampagne om 2020 vooralsnog te redden. De gemiddelde verliezen bedragen 40% en voor een aantal winkeliers is het verdict ‘sluiting’ reeds gevallen.
De koopjesperiode begint elk jaar steevast met Black Friday en is de aanzet naar meer koopjesgedrag in de eindejaarsperiode en driekoningen.

De coronapandemie heeft roet in het eten gestrooid. In dit noodlottige en atypische jaar 2020, wordt Black Friday uitgebreid tot Black Week en wordt de kortingsperiode uitgebreid van 26 tot 30 november. De reden is om deze aantrekkelijke verkoop te spreiden en drukte in de winkels te vermijden.

Op het einde van de week met superaanbiedingen in de winkels is er de Halloweennacht op 30 oktober en heeft het gemeentebestuur beloofd om enkele kleine evenementen te organiseren die coronaproof zullen verlopen.
Er zullen parades en podiumactiviteiten voor kinderen worden gehouden, voor zover en op voorwaarde dat de volksgezondheid dit toelaat.
Om problemen te voorkomen zullen er verschillende acties tegelijk doorgaan op verschillende locaties om te voorkomen dat er op één punt drukte ontstaat.

Een van de noviteiten van deze kortingsweek is het maken van een afspraak met de winkels waar men wil gaan winkelen. De winkels die zich bij deze campagne aansluiten, zullen het commerciële platform op de gemeentelijke website moeten gebruiken om hun kortingen bekend te maken.
Sommigen winkeliers hebben het gemeentebestuur laten weten dat ze klanten de mogelijkheid zullen geven om een shopping-afspraak te maken om de veiligheid te garanderen.

Grote evenementen, zoals die van Ven a Santa Cruz of Plenilunio, worden voor onbepaalde tijd uitgesteld. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).