Huisvesting op de Canarische Eilanden is 3,8% goedkoper dankzij Covid-19

Geschreven op 16-10-2020


De prijs van woningen in Spanje kende een daling van 2,2% in het interjaarlijkse tarief, de eerste significante daling in de afgelopen vier jaar, met de mediterrane kusten (-3,3%), de Canarische Eilanden en de Balearen (- 3,8%) voorop.

Volgens de laatste gegevens die door Tinsa zijn gepubliceerd, is de prijs van woningen sinds de maand maart, toen de alarmtoestand werd afgekondigd, met 3,1% gedaald, een daling die duidelijker aanwezig was in toeristische en tweede verblijfsgebieden.

Sinds maart zijn de huizenprijzen zelfs met 4,5% gedaald aan de mediterrane kusten en met 7,6% op de Balearen en de Canarische Eilanden.

De prijsdalingen worden verder bevestigd in september en het toont een duidelijke trendverandering aan als gevolg van de huidige situatie van onzekerheid en afzwakking van de vraag, aldus Rafael Gil, directeur van de onderzoeksdienst.

Naast de algemene daling van de woningprijzen daalde voor het eerst sinds 4 jaar ook de prijs in hoofdsteden en grote steden met 0,6%.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).