El Hierro en La Gomera: terug naar de harde realiteit

Geschreven op 17-10-2020


Midden in de pandemie hebben ze in de zomermaanden een goede bezetting gehad omdat het plattelandstoerisme erg in trek was, maar nu is hun situatie weer onvoorspelbaarder en onzekerder geworden.

La Gomera en El Hierro proberen te wennen aan dit nieuwe normaal dat het einde van de zomer en de stroom van Canarisch toerisme markeert. Nu er geen Duitse toeristen zijn, dalen de reserveringen voor de komende weken.

La Gomera, met ongeveer 300 logiesverstrekkende bedrijven waarvan de meeste op het platteland, kende in augustus en september een vrij goede bezetting, aldus Luisa Trujillo, lid van Ashotel. In oktober is het aantal toeristen flink afgenomen, enkel in het weekend is er nog een redelijke activiteit, maar een stuk minder dan in de zomer.

Het toeristisch zomerseizoen werd vooral gered door het Canarisch binnenlandtoerisme (90%), aangevuld met het nationaal toerisme en een beetje Belgisch toerisme, maar ondertussen is dit allemaal stilgevallen, aldus Trujillo. Nu is het wachten op de internationale en vooral de Duitse toeristen maar het toekomstbeeld van het winterseizoen ziet er somber uit.

Momenteel zitten we slechts op een 25 tot 35% bezetting maar er zijn accomodaties die de 10% niet eens halen. De situatie is erg moeilijk en het is duidelijk dat november verwoestend gaat worden, voorspelt ze. Een panorama dat er heel anders uitziet dan het panorama dat in augustus werd gefotografeerd, toen veerboten en vliegtuigen niet stopten met het brengen van bezoekers en de geleidelijke heropening in juli reeds begon.

Ook op El Hierro ziet de toekomst er niet meteen rooskleurig uit. De gerapporteerde berekeningen zijn ook niet flatterend. In september haalden we amper een bezetting van 40%, in oktober zitten we op 30% en voor november en december is er amper 5% gereserveerd.

We werden begin oktober geconfronteerd met annuleringen van toeristische pakketreizen vooral van Duitsers, wat zich ook in november zal herhalen. Dit is de harde realiteit, zo luidt het.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).