Ontruiming van de ravijnzones in Granadilla de Abona

Geschreven op 18-10-2020


De Cabildo van Tenerife wordt gevraagd om door te gaan met het ontruimen en schoonmaken van de ravijnzones van Los Balos, Los Topos en Los Calderones in de gemeente Granadilla, zoals unaniem is overeengekomen met alle fracties.

Men eist onmiddellijke actie van de Cabildo aangezien er meer dan 30 nederzettingen zijn in verschillende gebieden van deze zones, vooral mensen die zich in veel gevallen in een situatie van extreme sociale kwetsbaarheid bevinden.

Deze situatie werd reeds eerder aan de kaak gesteld door zowel de inwoners als verenigingen, de lokale politie en de gemeenteraad van Granadilla en ondanks deze klachten is de situatie verre van opgelost. Het wordt alleen maar erger aangezien de populatie in grotten toeneemt omwille van de gezondheidscrisis en er een grote hoeveelheid afval is waargenomen op de bodem van de ravijnen.

Het is de plicht van de insulaire overheid om deze natuurlijke gebieden te ontruimen en te beschermen en nadien een bewakingssysteem op te zetten zodat deze situatie zich niet opnieuw voordoet.

De mensen, die in deze nederzettingen wonen, moeten worden opgevangen en geholpen en er moet voorzien worden in een alternatieve accomodatie, zo luidt het.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).