De president van Tenerife wil testzones oprichten aan de luchthavens

Geschreven op 18-10-2020


De president van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, heeft aangeboden om testzones op te richten aan de luchthavens van het eiland om PCR-tests uit te voeren als AENA uiteindelijk geen ruimte ter beschikking stelt op de luchthavens om deze covid-19 detectietests uit te voeren bij de toeristen.

De president maakte duidelijk dat dit niet het moment is om de voordelen van het eiland in het buitenland te promoten of te verkopen maar om het beleid van de Cabildo bij te sturen, afhankelijk van waar onze belangrijkste klanten aan denken om wel of niet op vakantie te komen.

Pedro Martín herinnerde eraan dat de Cabildo van Tenerife een reeks onderzoeken heeft gelanceerd waaruit bleek dat het probleem om naar het eiland te komen niets te maken heeft met het al dan niet afleggen van tests, maar met de angst van de toeristen om de ziekte op te lopen op het vliegtuig of tijdens hun vakantie op het eiland.

Martín benadrukte dat situaties als deze en de algemene malaise "enorme schade" aanrichten aan de toeristische sector op het eiland en dat er in het vooruitzicht van het winterseizoen alleen maar onzekerheden zijn.

Geconfronteerd met deze situatie verklaarde de president dat het uitvoeren van PCR-tests niet de oplossing is, maar het helpt wel. Vandaar dat de Cabildo bereid is een miljoen euro bij te dragen om tests te kunnen doen en om testzones aan de luchthavens in te richten en faciliteiten beschikbaar te houden om de toeristen, die positief testen, onder te kunnen brengen.

Pedro Martín verweet de Spaanse regering dat het weinig inspanningen heeft gedaan in deze kwestie maar benadrukte dat de belangstelling van zuidelijke landen voor het uitvoeren van PCR-test niet dezelfde is als die van andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland of België.

Naar zijn mening is dit waarschijnlijk een gevolg van het feit dat er "weinig belang" wordt gehecht aan toerisme in Europa. Hij herinnerde eraan dat er zelfs niet eens een commissie voor toerisme is. Om deze reden hoopt hij dat we volgende week een homogeen protocol voor veilige mobiliteit kunnen hebben en dat we eindelijk kunnen praten over luchtcorridors. Ik weet het, dit alles komt te laat, maar het is het resultaat van de incompetentie van Europa, merkte hij op.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).