92% van de jonge werklozen op de archipel heeft enkel middelbaar onderwijs genoten

Geschreven op 11-11-2020


Jongeren en vrouwen die (willen) werken, hebben altijd het meeste last van economische crises. De vakbond Comisiones Obreros (CCOO) en de statistieken laten zien dat bijna 62% van de jongeren onder de 25 jaar op de eilanden werkloos is. Onder de 20 jaar is dat zelfs meer dan 87%.

Jonge vrouwen zijn nog vaker werkloos. Hoewel de huidige pandemie deze cijfers uiteraard sterk beinvloedt, komt het ook door de slechte opleiding van deze groep werknemers. Maar liefst 92% van de geregistreerde werklozen hebben alleen maar middelbaar onderwijs gevolgd.

Volgens de statistieken bedraagt de werkloosheid onder mensen met een universitaire opleiding daarentegen slechts 3,27% en onder jongeren met een afgeronde beroepsopleiding 4,2%. De Canarische Eilanden hebben veel schoolverlaters. In 2019 stond de teller op 20,8% en dit jaar was dat percentage amper 1% minder.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).