Te hoge incidentie op Tenerife

Geschreven op 11-11-2020


Tenerife blijft de afgelopen weken voorop lopen in de incidentie van de pandemie op de Canarische Eilanden en ondanks de beperkende maatregelen die door het rode verkeerslicht zijn opgelegd, zijn de cijfers nog steeds niet gunstig of roepen niet op tot optimisme.

De voorzitter van het College van Artsen van de provincie Santa Cruz de Tenerife, Rodrigo Martín, bevestigde gisteren dat "de situatie op Tenerife uit de hand loopt" en verzocht om de situatie dringend om te keren, meer trackers in te schakelen, de werkdruk in de eerstelijnszorg te verminderen en meer informatie te geven aan geïnfecteerde gezinnen.

Het is waar dat de situatie op de Canarische Eilanden min of meer goed is, maar het is ook waar dat de situatie op Tenerife uit de hand loopt. Als er nieuwe preventieve maatregelen moeten worden genomen, dan moet dat vlug gebeuren. We zitten immers al een paar weken buiten de 14-daagse besmettingsindex die niet hoger mag zijn dan 50 gevallen (134,9 op Tenerife), aldus Martín.

Voor Rodrigo Martín zijn op Tenerife meer trackers belangrijk en noodzakelijk. Voor zover we weten, is de groep trackers op Tenerife te klein om de huidige situatie het hoofd te bieden en we begrijpen ook dat er een slechte coördinatie is met de eerstelijnszorg. Hij betreurde ook dat de 31 trackers van het Ministerie van Defensie allemaal actief zijn in de provincie Las Palmas.

Martín verklaarde ook dat de bevolking nog beter moet geïnformeerd worden. Het is noodzakelijk om duidelijk uit te leggen dat als een moeder positief is, ze niet door kan gaan met haar dagelijkse taken, ze geen eten kan maken of het huis kan schoonmaken, andere mensen zullen het moeten doen. Als een gezinslid positief is, mogen ze niet deelnemen aan familie- of sociale bijeenkomsten, ze moeten geïsoleerd blijven. We moeten de bevolking leren wat ze niet kunnen doen als ze besmet zijn, herhaalde hij.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).