Korte nieuwsitems

Geschreven op 11-11-2020


De Nationale Politie heeft een 38-jarige vrouw, eigenaar van twee seksshops op Tenerife, gearresteerd voor misdaden tegen de volksgezondheid. Daarnaast zijn er nog vier personen ondervraagd die iets met deze zaak te maken hebben. In de vestigingen, gelegen in Arona en La Laguna, zouden verboden produkten worden verkocht die enkel met een medisch voorschrift kunnen verkregen worden.

Agenten van de Guardia Civil van de gevangenis Tenerife II hebben een 30-jarige man, een inwoner van Santa Cruz de Tenerife, gearresteerd voor drugshandel. De man werd betrapt nadat hij twee pakketten over de omheining van de gevangenis had gegooid. Bij het openen van de pakketten ontdekten ze verschillende stukjes hasj, verstopt in tennisballen en 2 mobiele telefoons.

Leden van de lokale politie van Tacoronte zijn zaterdag iets na middernacht binnengevallen in de kantine aan het voetbalveld in Barranco Las Lajas, aangezien er ongeveer 30 mensen aanwezig waren en er volop alcohol werd gedronken. De uitbater werd beboet evenals zijn vrouw die daar aan het werk was ondanks het feit dat ze officieel met ziekteverlof is.

Twee paragliders die zondagmiddag gewond raakten, een van hen ernstig, werden gered in een gebied dat moeilijk over land bereikbaar is door de helikopter van de ‘Grupo de Emergencias y Salvamento (GES)’. De gebeurtenissen vonden plaats rond 16.20 uur in Taucho in Adeje.

Agenten van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife hebben maandag in de vroege morgen twee mannen van 34 jaar aangehouden na een wilde achtervolging voor poging tot overval met een mes in een 24-uurs winkel in de wijk La Salud. De daders werden onderschept nadat ze waren achtervolgd door verschillende politieteams in de zone Añaza.

GF Victoria in Adeje, een 5-sterrenhotel van GF Hoteles, zal op 12 november tijdelijk zijn deuren sluiten. De lage bezettingsgraad en het lage aantal reserveringen voor de komende weken als gevolg van de incidentie van Covid-19 brachten de Grupo Fedola ertoe deze beslissing te nemen.

Een storing in de elektriciteitsvoorziening op de meteorologische dienst op maandagnamiddag stopte de activiteiten op de luchthaven Tenerife Noord voor iets meer dan 20 minuten. Zonder deze dienst is het niet verantwoord om vanaf het vliegveld te landen of op te stijgen. Nadat het probleem was opgelost, was het luchtverkeer vlug hersteld.

De minister van Industrie, Handel en Toerisme, Reyes Maroto, zal deze week samen met de president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, de campagne ‘Terug naar de Canarische Eilanden, terug naar Spanje’ presenteren. Het doel is om de vraag te stimuleren naar winterreizen in de Europese bronmarkten, vooral het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Maandagmiddag is een 48-jarige motorrijder matig gewond geraakt na een val op de snelweg TF-2 in Barranco Grande (Tenerife). Bij aankomst van het verplegend personeel bleek dat het slachtoffer een matig heuptrauma had en werd per ambulance overgebracht naar het universitair ziekenhuis.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).