Gezondheidssituatie op Tenerife wordt donderdag geëvalueerd

Geschreven op 10-11-2020


De Regeringsraad van de Canarische Eilanden is van plan aanstaande donderdag de gezondheidssituatie aan te pakken waarin Tenerife zich momenteel bevindt, het enige eiland dat nog steeds een rood verkeerslicht heeft vanwege de voortdurende en progressieve toename van positieve gevallen.

Dit werd maandag bekendgemaakt door de Canarische president, Ángel Víctor Torres. Hij zinspeelde op de 67.088 cumulatie positieve gevallen sinds het begin van de pandemie en de nog 3.258 actieve besmettingen die op Tenerife zijn geregistreerd. De meeste besmettingen komen voor in Santa Cruz de Tenerife, La Laguna, Adeje, Arona, Granadilla de Abona, La Orotava, Los Realejos en Tacoronte.

De president heeft benadrukt dat de Canarische eilanden nog steeds de Spaanse autonome gemeenschap zijn die deze pandemie het best beheerst, aangezien het gemiddeld tussen de 100 en 150 nieuwe infecties per dag registreert. Dat is erg weinig vergeleken met de duizenden die in sommige regio’s voorkomen die vergelijkbaar zijn met de archipel.

Aangezien de ontwikkeling van de pandemie op Tenerife echter zorgwekkend is, is het de bedoeling om een veiligheidsvergadering te beleggen met de meest getroffen gemeenten en raden om de maatregelen te evalueren die moeten worden genomen om de gezondheidssituatie op het eiland te verbeteren.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).